Zamieszczone przez Romecky81
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez HubeePewnie zezarlo bieznik.
Także niech każdy komu ASO wymieniło sprężynki zwróci na ten fakt uwagę
A wracając do opon - brałem pod uwagę te wskazane Dunlopki.
Cena na znanym portalu aukcyjnym 1k. Opony z tego roku.
Chyba, że ktoś coś innego, cichszego?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez degeneratKtoś miał opony Yokohama Bluearth AE50?
Od siebie napiszę że miałem wcześniej Bridgestony, Dunlopy i Uniroyale raincośtam i w trzecim sezonie robiły się plastikowe, potem sprowadziłem O1 na Yokohamach AVS db 3-letnich
i nie było porównania do w/w plastików. Teraz mam model Yokohamy A.driveAA01 i nie chcę eksperymentować z innymi markami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b-bar01Zamieszczone przez degeneratKtoś miał opony Yokohama Bluearth AE50?
Od siebie napiszę że miałem wcześniej Bridgestony i Uniroyale raincośtam i w trzecim sezonie robiły się plastikowe, potem sprowadziłem O1 na Yokohamach AVS db 3-letnich
i nie było porównania do w/w plastików. Teraz mam model A.driveAA01 i nie chcę eksperymentować z innymi markami.
Komentarz
-
-
Panowie... Co byście poradzili na lato w rozmiarze 225/40/18? Pirelli pzero nero gt co raz bardziej mnie rozczarowują, są wytrzymałe- ale wymagają dobrych warunków atmosferycznych, a jazda w deszczu to wielka niewiadoma- ostatnio troszkę popadało i na wilgotnym asfalcie pobawilem sie w torque-steering- na serii w Leonie, na drugim biegu- trakcji brak. Pozniej szybkie hamowanie- i... Abs grzechotał do zera- ale to i na suchym się zdarza.
Do tego są głośne ma zimno. Ale do rzeczy- cos polecacie? Mogą byc głośnawe, ale mają trzymać na suchym i mokrym, i w naszych warunkach.
Bo temat zimowek to inna sprawa, dałem ciała bo na szybko czegos potrzebowałem i utknąłem z ultragrip 8 na 16tkach. I tez nie jestem zadowolony. Ale to moja wina i żywy przykład na to, ze pośpiech nie pomaga.Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AKaPanowie... Co byście poradzili na lato w rozmiarze 225/40/18? Pirelli pzero nero gt co raz bardziej mnie rozczarowują, są wytrzymałe- ale wymagają dobrych warunków atmosferycznych, a jazda w deszczu to wielka niewiadoma- ostatnio troszkę popadało i na wilgotnym asfalcie pobawilem sie w torque-steering- na serii w Leonie, na drugim biegu- trakcji brak. Pozniej szybkie hamowanie- i... Abs grzechotał do zera- ale to i na suchym się zdarza.
Do tego są głośne ma zimno. Ale do rzeczy- cos polecacie? Mogą byc głośnawe, ale mają trzymać na suchym i mokrym, i w naszych warunkach.
Bo temat zimowek to inna sprawa, dałem ciała bo na szybko czegos potrzebowałem i utknąłem z ultragrip 8 na 16tkach. I tez nie jestem zadowolony. Ale to moja wina i żywy przykład na to, ze pośpiech nie pomaga.
Są to najlepsze opony na jakich dotychczas śmigałem .
Komentarz
-
-
Wezmę je pod uwagę. Tylko zapomniałem powiedzieć, że większość czasu nie jeżdzę na serii, tylko z boxem- a tu jest juz przekroczona granica 210KM w przednionapędowym kompakcie o wadze teoretycznej poniżej 1300kg.
Moze jeszcze sie bede sugerował tym:
Im bardziej czcisz bogów wieczorem, tym chętniej następnego dnia rano zsyłają demony, by tańczyły w twojej głowie.
Seat Leon FR 1.8TSI 2013
Komentarz
-
-
Hej, Conti Sport 5 z tego co widzę, zaczynają się od rozmiaru 17 cali.
Szukam ogolnie opony z rantem. Jest ktoś w stanie coś powiedzieć na temat tej opony
Hankook Kinergy eco K425 205/55 R16 91 V MFS?
Cena jest atrakcyjna bo 221 zł za sztukę.
Jeśli nie to, to co polecicie na miasto/sporadycznie trasa w rozmiarze 205/55/16?
Zależałoby mi na tym by były stosunkowo ciche.
Komentarz
-
-
Hej hej ponownie.
Wertuje w tym wypadku forum, ale materiału do przeczytania jest zbyt dużo, więc wybaczcie proszę jeśli temat się przewinął już w wątku. Niestety gonią mnie dwa powody. Pierwszy to zbliżający się wyjazd, natomiast drugi to opcja odzyskania paru złociszy za oponki, ale muszę zdecydować się od jutra.
Chciałbym opony z rantem ale ciężko mi takie znaleźć, a które byłyby tu zachwalane.
Myślałem o Conti Sport 2, ale widzę, że piszecie, że strasznie lecą. Wolałbym jednak nieco wytrzymalszą oponę.
Wziąłem więc na tapetę:
Opony Dunlop SP Sport Bluresponse 205/55 R16 91 W w Oponeo to darmowa dostawa w 24h i atrakcyjne ceny. Sprawdź ofertę!
Dunlopy zachwalane przez Was, cena też fajna, a może uda się dostać je taniej, ale one chyba są bez rantu.
Bardzo Was proszę o jakieś sugestie. Fajnie by było gdyby opony były też w miarę ciche.
Wracam dalej do studiowania topiku..
Komentarz
-
-
Z rantem Dunlop Sport Maxx RT, Conti PC5, obydwie bardzo przyczepne i komfortowe. Bardziej wytrzymalych opon z rantem w 16 calach chyba juz nie ma bo wszystkie "eco" sa robione bez rantu. Jedynie ten hankook to calkiem fajna opona w stosunku do ceny.
Ewentualnie Vredestein Sportrac 5, nie mam jej na stanie ale chyba mialy rant musialbys sie dopytac sprzedawcy u ktorego zamawiasz.
Komentarz
-
-
naver, mam Dunlopy i jestem z nich bardzo zadowolony.
Komfortowe i bardzo ciche opony do normalnej jazdy.
Z czystym sumienie mogę polecić.
...Nigdy nie miałem takich cichych opon.
Jak tylko je założyłem, to usłyszałem, że kończy mi się lewe tylne łożysko.
Na poprzednich oponach tego nie słyszałem.
Rant? Moja Żona załatwiła dwie felgi pomimo rantu. Cóż, zdarza się.
To tylko dowodzi, że rant jest dobry, ale nie gwarantuje niczego.
Komentarz
-
-
Też zakupiłem tydzień temu Dunlop SP Sport Bluresponse. Faktycznie ciche. Jako ciekawostka : made in Poland.
Poprzednio miałem Dębica Presto (made in Slovenia) , były głośniejsze i na dodatek jedna mi kołatała proporcjonalnie do szybkości. Po zmianie -cisza.Był: Nissan Almera, 2001 rok
VW Passat, 1999 rok
BMW 318 iT, 2000 rok
Jest: Skoda Octavia, 2009 rok
Komentarz
-
-
Jeśli chodzi o rant to mi tu bardziej chodzi o to, ze Octa wygląda jakby siedziała niżej na oponce z rantem.
Obecnie mam u siebie 2 opony stare z 2007 roku (handlarz wrzucił jakiś odpad po sprowadzeniu) z tyłu i mimo, że bieżnik ok to jednak pękają. Mają one jednak rant ochronny przez co "siedzi" to lepiej niż przód.
Przód z kolei mam młody, bo z 2012 roku jednak brak rantu powoduje, że auto robi się baloniaste. Co więcej mam tam chyba jakieś miękkie boki opony bo ciągle wydaje mi się, że mam za mało powietrza.
Mógłby mi ktoś zrobić zdjęcie jak wygląda komplet Dunlopów Blueresponse na Octavi?
Jeśli chodzi o wybór to w tym momencie zastanawiam się nad:
http://www.oponeo.pl/dane-opony/vred...-91-v#88714570 - tu jest rant
Opony Yokohama Advan Sport V105 205/55 R16 91 V MO w Oponeo to darmowa dostawa w 24h i atrakcyjne ceny. Sprawdź ofertę!
Opony Dunlop SP Sport Bluresponse 205/55 R16 91 W w Oponeo to darmowa dostawa w 24h i atrakcyjne ceny. Sprawdź ofertę!
ewentualnie http://www.oponeo.pl/dane-opony/cont...-91-v#85228498
Z racji, ze chciałbym ciszy w samochodzie to pewnie Dunlopki by były w porządku.
Straszny zgryz mam z tymi oponami.. Możecie coś więcej powiedzieć o wymienionych zestawach?
PS. przeglądam oferty opon i często widzę oponę z wyższym indeksem prędkości w niższej cenie niż ta, która ma niższy indeks prędkości, ktoś wie co jest przyczyną takiego stanu rzeczy?
Komentarz
-
Komentarz